Cu toții ne dorim să vedem animalele noastre de companie sănătoase și fericite, iar sănătatea articulațiilor joacă un rol crucial în această ecuație, mai ales la animăluțele în vârstă.

Artroza și osteoartrită sunt afecțiuni care implică deteriorarea articulațiilor și deteriorarea cartilajelor care acoperă oasele în articulați, cu producere de inflamație și durere. Aceasta poate apărea atât la câini, cât și la pisici, și este de obicei rezultatul uzurii naturale a articulațiilor pe parcursul vieții. Cu toate acestea, ea poate fi accelerată și de leziuni, predispoziție genetică sau alți factori.

Sezonul rece poate agrava simptomele artrozei la animalele de companie. Frigul și umiditatea pot face ca articulațiile să devină mai rigide și dureroase. De asemenea, câinii și pisicile își pot reduce nivelul de activitate în timpul iernii, ceea ce poate duce la creșterea în greutate și presiune suplimentară asupra articulațiilor. Durerile articulare pot afecta calitatea vieții animalelor de companie și pot necesita atenție medicală.

Există numeroase suplimente articulare disponibile pentru câini și pisici care pot ajuta la menținerea sănătății articulațiilor și chiar ameliorarare acestor dureri articulare. Acestea includ: condroitină, glucozamină, ulei de pește și alte ingrediente care pot ajuta la reducerea inflamației și îmbunătățirea mobilității. De asemenea medicul veterinar îi poate recomanda animăluțului tău și antiiflamatoare.

Condroitina este o substanță naturală găsită în cartilajul articular, iar atunci când este folosită ca supliment are rolul scăderii inflamației, procerii de lichid sinovial și încetinirea procesului de deteriorare a cartilajelor.

Glucozamina face parte din familia amino-zaharidelor și este esențială pentru producerea glicozaminoglicanilor (GAGs),  componente esențiale ale cartilajului articular. Poatte sprijini procesele naturale de reparare a cartilajului, îmbunătăți mobilitatea și reduce durerea.

Uleiul de pește este adesea recomandat ca supliment pentru articulații datorită conținutului său bogat în acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași omega-3 au multiple beneficii pentru sănătatea articulațiilor la animale, în principal datorită proprietăților lor antiinflamatorii și de susținere a funcției articulare.

Tratamente inovatoare cu anticorpi monoclonali pentru pacienții geriatrici cu artroză și osteoartrită

Recent, au apărut tratamente revoluționare pentru gestionarea durerilor articulare la câini și pisici, respectiv terapia cu anticorpi monoclonali. Acesta funcționează prin utilizarea unor proteine special create așa numite anticorpi monoclonali pentru a combate o substanță numită Factor de Creștere a Nervilor (FCN). FCN este implicat în cauzarea durerii și inflamației asociate cu osteoartrita.

Produsul există atât pentru câini, cât și pentru pisici, se administrează injectabil. o dată pe lună, se adresează în special animăluțelor în vârstă și s-a dovedit că au efecte favorabile în special în reducerea durerii.

Pentru ca animăluțul tău să beneficieze de acest tratament tot ce trebuie să faci este să soliciți o programare la unul din medicii noștri.

La clinica noastră,  avem disponibile ambele soluții, atât produsul pentru câini, cât și cel pentru pisici, pentru a ajuta câinii și pisicile să se bucure de o viață mai fericită și mai sănătoasă. Pentru a programa un consult sau pentru a afla mai multe informații despre aceste tratament inovator, sună la 📞 0742967976 sau dă click – aici. 

 

Citește și Alte Articole